Izjemno čvrst, a kljub temu zelo lahek. Vodotesen, a paroprepusten. Kemično obstojen, vendar kemično neaktiven. Okolju prijazen. Tyvek® je idealen za zaščito vašega avtomobila, motorja, kolesa, kamp prikoloce ali kaj drugega pred vremenskimi vplivi.

Za to blagovno znamko stoji vodilno podjetje na področju znanosti in tehnologije: DUPONT.

DuPont-ovi strokovnjaki vztrajno razvijajo praktične rešitve, ki nenehno izboljšujejo naše življenje. In to na tako različnih področjih kot so prehrana in kmetijstvo, zdravstveno varstvo, moda in tekstilje, gradnja in bivanje, elektronika, transport in promet. Na področju plastičnih mas iz tega pionirskega dela izhajajo blagovne znamke ko so Teflon®, Kevlar®, Lycra®, Mylar®, Tactel®, Silverstone® in nenazadnje tudi Tyvek.

Za izdelavo ponjav uporabljamo različne vrste TYveka, specifične teže od 60 g/m2 do 95 g/m2 v beli in srebrni barvi.

Sonce povzroči, da barva in notranja površina zbledita, medtem ko lahko guma, plastika, usnje in blago počijo, se posušijo ali razpadejo. Ponjave iz Tyvek® TopCover© omogočajo 80% zaščito pred sončnimi žarki, tako da vaša zunanjost in notranjost še naprej izgledata kot novi.

Ponjave iz Tyvek® TopCover© zadržijo sončne žarke tako, da je vaš avto za 30 stopinj celzija hladnejši, kot pod katerokoli drugo ponjavo.

Če avtomobilska ponjava ne diha dovolj, se lahko vlaga ki povzroča korozijo ujame med avtomobilski lak in ponjavo ter povzroča rjavenje. Tyvek® TopCover© omogoča izhlapevanje vlage skozi mikroskopske pore, zato preprečuje kopičenje vlage. Ker je prepušča zrak, ne more splesneti.

Umazanija in prah lahko povzročita hudo obrabo avto-laka. To se zgodi, če vlaga predre skozi odrgnine in prične razjedati lak. Tyvek® TopCover© je narejen tako, da zadrži 98% vseh prašnih delcev.

Ponjave iz Tyvek® TopCover© ščitijo vaš avto pred zunanjimi vplivi, kot so drevesna smola, iztrebki ptic in insekti.

Ponjave zadržijo 2x toliko vode kot katerakoli druga ponjava. Ščitijo tudi pred kislim dežjem in podobnimi industrijskimi onesnaževalci.

Avtomobilske ponjave izdelane iz Tyvek® TopCover© tehtajo povprečno 1130 gramov, kar jih naredi lažje kot katerekoli druge.