FAQ

Pogosta vprašanja in odgovori

Ponjave za vozila izdelujemo iz materiala Tyvek® TopCover©, za notranjo uporabo pa uporabljano posebno vrsto bombažne tkanine.
Prednosti uporabe ponjav iz Tyvek® Top Cover©

Sonce povzroči, da barva in notranja površina zbledita, medtem ko lahko guma, plastika, usnje in blago počijo, se posušijo ali razpadejo. Ponjave iz Tyvek® TopCover© omogočajo 80% zaščito pred sončnimi žarki, tako da vaša zunanjost in notranjost še naprej izgledata kot novi.

Ponjave iz Tyvek® TopCover© zadržijo sončne žarke tako, da je vaš avto za 30 stopinj Celzija hladnejši, kot pod katerokoli drugo ponjavo.

Če avtomobilska ponjava ne diha dovolj, se lahko vlaga ki povzroča korozijo ujame med avtomobilski lak in ponjavo ter povzroča rjavenje. Tyvek® TopCover© omogoča izhlapevanje vlage skozi mikroskopske pore, zato preprečuje kopičenje vlage. Ker je prepušča zrak, ne more splesneti.

Umazanija in prah lahko povzročita hudo obrabo avto-laka. To se zgodi, če vlaga predre skozi odrgnine in prične razjedati lak. Tyvek® TopCover© je narejen tako, da zadrži 98% vseh prašnih delcev.

Ponjave iz Tyvek® TopCover© ščitijo vaš avto pred zunanjimi vplivi, kot so drevesna smola, iztrebki ptic in insekti.

Ponjave zadržijo 2x toliko vode kot katerakoli druga ponjava. Ščitijo tudi pred kislim dežjem in podobnimi industrijskimi onesnaževalci.

Avtomobilske ponjave izdelane iz Tyvek® TopCover© tehtajo povprečno 1130 gramov, kar jih naredi lažje kot katerekoli druge.

Ponjave izdelujemo tudi po meri in željah naročnikov. Za vsako takšno ponjavo pa potrebujemo natančne mere in 2 sliki vozila, naravnost iz boka, da se vidi profil vozila in eno iz sprednje ali zadnje strani.

Izdelek je pakiran v vrečki iz enakega materiala. Vrečka je velika 65x50x10cm. Vse skupaj pa še v škatli, na kateri so tudi navodila za uporabo in vzdrževanje.

Ponjava je povprečno težka med 1,8 do 5 kg odvisno od izbranega materiala.
Ponjava se najlažje zloži na vozilu, da je ne zlagate na tleh zaradi umazanije. Zlaga se na pasove -trak od sprednjega dela nazaj v širini 30 cm in sproti stiskate zrak, ki se je nabral. Ponjavo še dvakrat preložite in jo pospravite v vrečko.

Cena ponjave je odvisna od velikosti vašega vozila in izbranega materiala.

Z alkoholnim flumastrom na veliko na sprednji in zadnji strani napišite vašo registrsko številko vozila, kar se je pokazalo za zelo uspešno.

Najlažje se čisti, ko je ponjava na vozilu in imate trdo oporo iz zadnje strani. Perite jo z nežno gobo in vedrom vode, nikakor pa ne z napravami pod pritiskom.
Ponjavo iz Tyvek® TopCover© lahko operete tudi v pralnem stroju z zelo malo detergenta.

  • pred nameščanjem ponjave se naj izpušna cev ohladi (10 do 15 minut)
  • zadnja stran ponjave je opremljena z našitkom
  • anteno potegnite nazaj ali pa jo snemite
  • zunanja ogledala zložite, lahko pa jih pustite tudi v osnovnem položaju
  • namestite ponjavo na pokrov avtomobila
  • odvijte jo proti strehi in prtljažniku, nato pa še proti bokoma avtomobila
  • napnite elastiko pod prednji in zadnji odbijač
  • zategnite in zavežite vrv, na zadnji strani avtomobila

Za pritrjevanje je na sprednji in zadnji strani všita elastika, kar omogoča lahko nameščanje tudi, če ste sami, ker se lepo vpne pod karoserijo vozila. Okrog in okrog pa je še všita vrv, ki se zategne na zadnji strani.
Vsaka ponjava ima na sredini boka vozila še zanko, ki se jo lahko uporabi za privezovanje iz ene strani na drugo, če se pričakuje močan veter.

Če je antena upogljiva se lahko ponjava namesti kar čez anteno. Če pa je zelo toga, pa je dobro, da jo odvijete, ker s tem podaljšate življenjsko dobo ponjave.

Če je vozilo dokaj čisto in na njem ni trdih večjih delcev ( pesek)… je popolnoma nemogoče, da bi ponjava poškodovala lak vozila.

Ponjava seže pod karoserijo, kamor se tudi vpne, kar pomeni, da ponjava sega 10-15 cm do tal. Toliko gume pa tudi gleda izpod ponjave, ko je vozilo pokrito.

Če je možno, jo je priporočljivo posušiti, preden jo pospravite v vrečo.

Odsvetujemo pa uporabo ponjave, če je avtomobil že prekrit s snegom, ledom ali če je avtomobil moker, saj obstaja možnost, da se bodo temperature znižale, ponjava pa sprijela z vozilom.